Kérdés:

Kicsit félve teszem fel a kérdést, mert úgy tûnik vmi elkerülte a figyelmemet,de nem jövök rá, hogy napi (vagy étkezésenként) hány adag ételt fogyaszthatok? Korlátlanul vagy a kiszámolt napi anyagcseréhez szüks. kalóriamennyiséget? Mert pl. egy ebéd akár 7-8 féle hozzávalót is tartalmazhat, de lehet, hogy csak 3-at. Nagyon várom a válaszodat!

Válasz:

Jól gondolod, más és más az arány, ha 3 vagy 7-8 hozzávalót tartalmaz az étel.

Az elsõ szakaszban csak 30-as SKI alattit, napi legfeljebb 16-20 adagban javasolt.

A második szakaszban már lehet 30-60 közötti indexût enni. Legfeljebb 3-5 adagban javasolt, értelemszerûen az arány betartásához min. 6-10 adag alacsony indexût el kell fogyasztani. Itt is legfeljebb 16-20 adag javasolt az alacsonyból.

A harmadik szakaszban ugyanaz a javaslat, mint a másodikban, csak három naponta már lehet 60 feletti alapanyagot is fogyasztani 1, legfeljebb 2 adagban. Azon a napon, amikor 60 felettit is tartalmaz az étkezésed, második szakaszosból legfeljebb 2-3 adag ajánlott.

Remélem ez így érthetõ volt, ha nem, vagy ha felmerül benned még kérdés, írj!