Vissza

Almás-boros csirkemell

HOZZÁVALÓK

1 közepes gála alma

120 g csirkemell

0,75 dl száraz fehérbor

só, bors, fahéj

pici olívaolaj

TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 1
tápérték 1 adagra számolva: energia: 287 kcal
fehérje: 30,3 g
szénhidrát: 13,5 g
zsír: 6,8 g
ELKÉSZÍTÉS

Csak 30-as Súlykontroll Index alatti összetevõt tartalmaz!

Elkészítés: A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk, és nagyon picit megborsozzuk, épp csak hogy egy kicsit pikánsabb legyen. Az almákat meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A csirkemellet serpenyõben hevített olajra dobjuk, és egy kicsit átsütjük. Ha mindkét oldala megpirult kicsit, akkor az almaszeleteket hozzádobjuk. Fedõ alatt pároljuk kicsit, majd hozzáöntjük a bort, hogy az alma a borban átfõjön. A fedõt levéve hagyjuk, hogy a felesleges lé elpárologjon. Ha már majdnem kész ízlés szerint meghinthetjük fahéjjal. Máris kész a könnyû vacsora, amihez kortyolhatunk még egy deci bort is.

A receptet Kõvágó Etelka küldte. Köszönjük!