Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány országos szûrõprogramja

A cikk megjelenési deje: 2011.05.17. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

egycseppfigyelem-cikk.jpgBéres Alexandra képviseli Gyõr városát az Egy Csepp Figyelem Alapítvány országos szûrõprogramján. Most pénteken - május 20-án - látogat a program a megyeszékhelyre.

 

Az Egy csepp figyelem Alapítványt Erõs Antónia hozta létre 2005-ben azzal a céllal, hogy minél több ember ismerje meg a cukorbetegséget, és annak veszélyeit. Erõs Antónia 1995 óta cukorbeteg, inzulinnal kezeli magát. Azt vallja, hogy lehet élni egészségesen cukorbetegen is, csak be kell tartani a szabályokat: egészségesen táplálkozni, rendszeresen mozogni, ellenõrizni a vércukorszintet naponta többször, és orvosi ellenõrzésre járni.

 

antonia-cikk.jpgAz Egy CSEpp Teszt-en, rövidebb nevén ECSET-en fél éven át minden pénteken más-más megyeszékhelyen tartanak ingyenes szûréseket. Magyarországon ma majdnem nyolcszázezren cukorbetegek és egyre több közöttük a gyerek. 10-bõl 9 cukorbetegséget meg lehetne elõzni, ha idõben kiderülne, hogy baj van.

 

Az ingyenes szûréseken bárki díjtalanul megméretheti vércukorszintjét, vérnyomását, koleszterinszintjét, vagy akár testösszetétel monitorozáson, melanóma szûrésen, lépésszámláló-, vagy bõrtípus tanácsadáson is részt vehet. Az alapítvány célja a rendezvénysorozattal az, hogy az ország nagyvárosaiban egyrészt ingyenes szûrési lehetõségek legyenek, másrészt minél több ember kapjon felvilágosítást a különbözõ krónikus betegségek kezelésével, megelõzésével kapcsolatban (cukorbetegség, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, bõrrák, elhízás).


 

Az alapítványrõl bõvebben itt olvashat: http://www.egycseppfigyelem.hu/