Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Iskolakezdés finoman

A cikk megjelenési deje: 2012.08.29. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

tizorai.jpgJövõ héten kezdõdik az iskola. Ilyenkor felmerül a szülõkben, hogy mit vigyen magával a gyerek. Mi az, ami gyorsan megvan, egészséges is, és kibírja a szállítást.
Szokásomhoz híven, egyszerû, gyors és finom ételek, krémek receptjeit írtam le az alábbi cikkben. Nem csak gyerekeknek iskolába, akár munkahelyre is javaslom.

Tökmagvas túrókrém


Hozzávalók:

25 dkg zsírszegény túró
3 ek. natúr joghurt
1 ek. olíva olaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
Só, színes bors
Tetejére:
Pirított tökmag


Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, majd rozskenyérre kenjük. Megszórjuk egy pár szem teflonban pirított tökmaggal (nem sózott, héjnélküli). Más mag is használható. Ha nincs idõ, a pirítás is elmaradhat.

 


Színes sajtgolyók


Hozzávalók
10 dkg sajt
10 dkg füstölt sajt
10 dkg krémsajt
Valamint ízlés szerint:
bors
darált dió
apróra vágottpetrezselyem
apróra vágott snidling
szezámmag


Elkészítés

A sajtokat lereszeljük, és a krémsajttal összegyúrjuk. A masszából kis golyókat formázunk, amiket tetszés szerint beleforgatjuk finomra vágott zöldfûszerbe, darált dióba, szezámmagba stb.

Megjegyzés
Variálhatjuk még úgy is, hogy a masszába is keverünk pl. diót, és szezámmagba forgatjuk.

 


Zabpelyhes palacsintába tekert saláta sajttal, sonkacsíkokkal


Remek alternatíva szendvics szerint.
Gyakran készítem. Lehet desszert elé is betervezni. A maradék palacsintákba édes tölteléket teszünk. Két dolgot egy csapásra :)


Elkészítés:

2 tojáshoz annyi zabpehelyliszet keverek, amennyit felvesz. Utána klasszikus módon felengedem zsírszegény tejjel, és szénsavas ásványvízzel. Egy csipet sót és egy csipet xilitet is használtunk. A lisztet úgy adagoljuk, hogy a végén kb. fele-fele arányban tartalmazzon búzalisztet és zabpehelylisztet. Egy pár csepp olajat is rakjunk hozzá.
A kisütésnél arra ügyeljünk, hogy minden szedésnél keverjük fel kicsit a tésztát, mert a zabpehelyliszt könnyen leülepszik.
Ha kisütöttük kenjük meg egy kevés foghagymás natúrjoghurttal (nyomjuk 1-2 gerezd foghagymát egy kis doboz natúr joghurtba). Helyezzünk rá vékonyra szelt házi füstölt sonkát, salátakeveréket (ki mit szeretne), majd pár vékony szelet sajtot. Hajtsuk félbe, és már kész is :) .
Aki szereti a pestot, azzal is megkenheti. Ekkor ne tegyük bele a salátát, hanem mellé kínáljuk. A többi összetevõ ilyenkor is mehet bele.

 


Kenõmájas diétásan:


Hozzávalók:(Ebbõl rengeteg lesz. Próbáljuk meg elõször fele mennyiséggel)

Kb. 20 dkg csirke máj,
közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál olíva olaj
vegamix egy kevés (1 kávéskanálnyi)
csipet só
1 db. Tv paprika


Elkészítés:

A teflon serpenyõt kicsit kikenem olajjal, beleteszem a megmosott, feldarabolt csirkemájat. Jól megpirítom, majd a felkockázott hagymát (durvára) is hozzáteszem, és összesütöm, sózom, majd ízesítem. A paprikát is beleteszem, amit felkockáztam, majd leturmixolom az egészet. Teljeskiõrlésû kenyéren tálaljuk paprikával.

 


Fahéjas-szilvás natúr joghurt


Itt a szilva szezon, úgyhogy hajrá!

 

Elkészítés:

Natúr joghurtot öntsünk a turmixgépbe (fejenként egy kis doboz). Tegyünk hozzá megmosott, kimagozott szilvát. Tehetünk búzakorpát is. Fahéjjal (egy adaghoz egy fél kiskanálnyit körülbelül) ízesítsük, majd turmixoljuk le. Mi nem édesítettük, így kellemesen könnyed maradt. Természetesen picit be lehet édesíteni cukor helyettesítõvel, ha kívánjuk.

 


gyerek foz.jpgRemélem, ízleni fog! Én mindegyiket teszteltem, sõt gyerekkel együtt készítettem el. Nyugodtan vonjuk be az elkészítésbe a csemeténket is.
Véleményeket várom Béres Alexandra facebook oldalán!


 

 

Kovács Judit
dietetikus