1) Túrós-cseresznyés sütemény
Hozzávalók:
50 g zabpehelyliszt
1/4 csomag sütõpor
1/4 evõkanál gyümölcscukor
1/4 evõkanál folyékony édesítõ
1/4 db tojás sárgája
1/2 db tojásfehérje
1 dl zsírszegény tej
1/2 evõkanál olaj
0,5 evõkanál zabkorpa
50 g zsírszegény túró
1/2 evõkanál zsírszegény tej
1/4 teáskanál kajszibarack dzsem light
30 g mirelit cseresznye (idényben friss)
Elkészítés:
Elõször törjük fel a tojásokat, és válasszuk el a sárgáját a fehérjétõl. Egy tálba beletesszük a tojás sárgáját, a gyümölcscukrot, az édesítõt és jól elkeverjük. Miután szép fényes lett a tojásos masszánk, akkor beletesszük a tejet és ezzel is jól elkeverjük. A tej segítségével kapunk egy nagyon híg masszát, viszont nem lesz sokáig ilyen, mivel beletesszük a zabpehelylisztet és a sütõport. Amikor csomómentesre kikevertük, felverjük a tojásfehérjéket és lassú, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tésztához. Elõmelegítjük a sütõt 200 fokra. Veszünk egy kisebb sütõtálat és kiolajozzuk, majd megszórjuk zabkorpával. Beleöntjük a tésztát és kb. 45 percig sütjük. A tészta tetejére úgy készítjük el a túrós - cseresznyés krémet, hogy egy tálban összekeverjük elõször a túrót, a tejet és a dzsemet, amikor már látjuk, hogy szép sima, hozzáadjuk az apróra vágott cseresznyét. Fontos, hogy akkor tegyük rá a krémet a tésztára, amikor kihûlt.
A receptet Magyar Roland küldte. Köszönjük!
2) Joghurtos málnahab
Hozzávalók:
mirelit málna (idényben friss) 60 g
joghurt 30 g
zselatin 0,15 g
édesítõszer
Elkészítés:
A zselatint kevés vízzel kikeverjük, és a joghurthoz adagoljuk az édesítõszerrel együtt. Közben a málnát alaposan lecsepegtetjük, és ezután adjuk a joghurthoz, majd hûtõben hagyjuk össze dermedni.
3) Light palacsinta
Hozzávalók:
1,5 dl 1,5%-os tej
3 evõkanál zab mix (1,5 evõkanál zabpehely + 1,5 evõkanál zabkorpa)
0,5 db tojásfehérje
0,5 evõkanál folyékony édesítõ
50 g zsírszegény túró
0,5 db kefir vagy natúr joghurt
0,5 evõkanál folyékony édesítõ
0,5 evõkanál olaj
Elkészítés:
Elõször vegyünk egy tálat és öntsük bele a tejet, és tegyük bele a zabmixet. Üssük bele a tojást, öntsük hozzá az édesítõt, és jól keverjük el. Hagyjuk kicsit állni, ha úgy látjuk, hogy nagyon sûrû, akkor pótoljuk tejjel. Hevítsünk egy kis olajat a serpenyõben és süssük meg a palacsintákat. Közben készítsük el a tölteléket. Egy tálba keverjük össze a túrót, a kefirt vagy joghurtot és az édesítõt, majd töltsük meg a palacsintákat. Jó étvágyat!
A receptet Magyar Roland küldte. Köszönjük!
Az elõzõ cikkünket ebben a témakörben ITT olvashatod!